המציאות מלמדת כי מרבית נפגעי הטרדות מיניות חוששים לדווח לגורמים הרלוונטיים ואפילו לשתף בחוויה את הקרובים להם למרות שבתוך תוכם היו רוצים שהחוויה הקשה תבוא על פתרונה בדרך אחרת לגמרי.
במידע הקצר שבחרנו להביא לכם, תמצאו את שביל הזהב שתוכלו לצעוד בו בדרך אל השקט הנפשי שמגיע לכם.
חשוב לדעת כי הטרדה מינית היא אחת מהפגיעות הקשות יותר בזכויות יסוד שמוקנות לאזרח בחוק. הטרדה מינית היא פגיעה בכבוד האדם ובחירותו, פגיעה בפרטיותו ובזכות שלו לשוויון.
סעיף 3 לחוק למניעת הטרדה מינית קובע כי כל אחד מהמעשים המפורטים להלן נכלל בגדר הטרדה מינית:
במקומות עבודה החוק מחמיר יותר וקובע כי חיזור בנסיבות של יחסי מרות, ניצול יחסי תלות וכיוצא באילו יחסים הוא הטרדה מינית אלא אם הוכח כי הקשר מבטא אוטונומיה חופשית של שני הצדדים ובאופן גלוי. כל זמן שמדובר ביחסים עלומים המוסתרים מעיני כול, החיזור או הקשר נכלל בגדר עבירה על החוק במישור הפלילי והאזרחי כאחד.
אם החוק כל כך ברור מדוע קולם של המוטרדים איננו נשמע?
לצערנו, נושא של עבירות מין בכלל והטרדות מיניות בפרט נתפס כבושה וכעניין ש"השתיקה יפה לו", שנית החוויה להתמודד שוב עם החוויה המשפילה בבתי המשפט, בהליכים פליליים בעיקר, ולדווח על אירוע ההטרדה בנסיבות שאינן פשוטות.
לשמחתנו, גם לכך יש פתרון. אינכם חייבים להתמודד עם החוויה במישור הפלילי בלבד ואינכם חייבים להיחשף.
השיטה המשפטית שלנו הוכיחה את עצמה, והודות לשיטה הצלחנו לסייע ללקוחות לקבל את המענה הדרוש להם גם ללא הליך פלילי מאתגר.
הנתונים מדברים בעד עצמם!
ביום האישה הבינלאומי פרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה הבינלאומי 2022, נתונים מדאיגים ביותר בכל הקשור להטרדות מיניות: על פי הנתונים, 32,000 נשים דיווחו כי הוטרדו מינית במקום עבודתן, כשמרבית מהנפגעות צעירות בין הגילאים 20-34.
אמנם הסטטיסטיקה היא לרעת הנשים, אולם חשוב להדגיש כי גם גברים מוטרדים מינית, וכמות הדיווחים בנדון זניחה במיוחד.
אם חוויתם הטרדה מינית ואתם מתלבטים בכל הקשור להתמודדות עם החוויה הקשה, אתם מוזמנים לקבל ייעוץ מקיף ומקצועי ללא התחייבות.
המקצועיות שלנו היא השקט שלכם.
כל הזכויות שמורות לגבאי-בראל ©